Overbeet corrigeren met een onzichtbare beugel? Het kan!

Een overbeet is een veelvoorkomend orthodontisch probleem en kan zowel esthetische als functionele problemen met zich meebrengen. In deze blog vertellen we meer over wat een overbeet precies is en hoe onzichtbare beugels een overbeet kunnen corrigeren.

Wat is een overbeet?

Een overbeet is een orthodontisch probleem dat ontstaat wanneer de boventanden verder naar voren staan dan de ondertanden. Dit kan variëren in gradaties, van mild tot ernstig, en kan zowel esthetische als functionele gevolgen hebben. Naast dat het de balans van je gezicht beïnvloedt, kan een overbeet problemen veroorzaken bij het spreken en kauwen. Ook kan het leiden tot slijtage van de tanden. Met verschillende soorten beugels kun je een overbeet corrigeren.

Welke beugel moet je bij een overbeet dragen?

De keuze van de juiste beugel bij een overbeet hangt af van verschillende factoren, waaronder de ernst van de overbeet, persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Voor volwassenen met een overbeet is de onzichtbare beugel vaak een aantrekkelijke optie. Deze beugel is nauwelijks zichtbaar en brengt de tanden geleidelijk in de gewenste positie.

Meer weten over welke beugel het beste past bij jouw situatie? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze orthodontisten.

  • overbeet-onzichtbare-beugel
  • overbeet-beugel-volwassenen
  • invisalign-overbeet

Overbeet corrigeren met een onzichtbare beugel

Het corrigeren van een overbeet met een onzichtbare beugel, zoals Spark, is een moderne orthodontische behandeling. In tegenstelling tot traditionele beugels zijn onzichtbare beugels transparant en dus nauwelijks zichtbaar. De bitjes worden op maat gemaakt en oefenen geleidelijk druk uit op de tanden, waardoor ze in de juiste positie worden gebracht om de overbeet te corrigeren.

Het unieke voordeel van onzichtbare beugels is niet alleen het subtiele uiterlijk, maar ook de mogelijkheid om ze eenvoudig te verwijderen tijdens het eten en poetsen. Dit draagt bij aan meer comfort en flexibiliteit in het dagelijks leven. Door deze eigenschappen is een onzichtbare beugel een effectieve, maar bovenal een comfortabele manier om een overbeet te corrigeren.

Lees meer over de voordelen van een onzichtbare beugel.

Kies voor een onzichtbare beugel bij Ortho Hellevoetsluis

De orthodontische behandeling die het beste aansluit bij jouw situatie hangt sterk af van de ernst van je overbeet. Tijdens een intake van 15 minuten kijken onze orthodontisten wat de onzichtbare beugel voor jouw overbeet kan doen. Als je besluit om voor de onzichtbare beugel te kiezen, doen we uitgebreid onderzoek om de gebitssituatie in kaart te brengen. Vervolgens gaat de orthodontist aan de slag met alle informatie van je gebit verkregen tijdens het documenteren. Op basis daarvan stelt de orthodontist een persoonlijk behandelplan op, zodat de bitjes op maat kunnen worden gemaakt. En dan begint de reis naar die mooie, stralende glimlach, zonder overbeet!

Interesse in een onzichtbare beugel? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Maak een vrijblijvende afspraak