Rechte tanden zonder blokjes dankzij Spark clear aligners

Een stralende glimlach met perfect rechte tanden is iets wat veel mensen willen. Het bereiken van deze droom wordt vaak geassocieerd met het dragen van een opvallende slotjesbeugel met metalen brackets. Maar dankzij Spark clear aligners kun jij jouw tanden rechtzetten zonder blokjes! Deze onzichtbare beugel is een geweldig alternatief voor de traditionele beugel.

 

Wat zijn Spark clear aligners?

Spark clear aligners zijn doorzichtige, kunststof bitjes die over jouw tanden en kiezen worden geschoven om deze recht te zetten. Zij zijn nagenoeg onzichtbaar en daarom voornamelijk populair bij volwassenen. De behandeling bestaat uit een reeks op maat gemaakte bitjes. Iedere aligner heeft een iets andere vorm, waardoor het gebit langzaam maar zeker gecorrigeerd en zodoende recht geduwd wordt. Elke één á twee weken verwissel jij zelf het bitje voor een nieuwe. Jij moet de onzichtbare beugel minstens 23 uur per dag dragen om het gewenste eindresultaat te behalen.

De mogelijkheden van de onzichtbare beugel zijn gelijkwaardig aan die van de traditionele beugel met blokjes. Zowel kleine aanpassingen als complexe behandelingen kunnen succesvol worden uitgevoerd.

Voordelen t.o.v. een traditionele beugel met blokjes

Onzichtbare beugels, zoals Spark, hebben de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen die zij bieden ten opzichte van traditionele beugels met blokjes. Wij benoemen deze hieronder:

  • Het meest voor de hand liggende voordeel van onzichtbare beugels is dat zij nauwelijks opvallen tijdens het dragen. 
  • Bitjes zijn gemaakt van glad kunststof en hebben geen scherpe draden of metalen onderdelen die irritatie in de mond kunnen veroorzaken. Dit maakt deze comfortabeler om te dragen dan traditionele beugels. 
  • De bitjes zijn – in tegenstelling tot een vaste beugel – uitneembaar. Hierdoor kun jij jouw gebit goed schoonhouden.
  • Onzichtbare beugels vereisen minder bezoeken aan de orthodontist.
  • Omdat jij de bitjes kan uitdoen tijdens het eten, kun jij genieten van al jouw favoriete gerechten zonder jezelf zorgen te maken over voedselresten die vast komen te zitten in de beugel. Bij blokjes moet je oppassen dat deze niet loskomen door harde of kleverige voeding. 

Een behandeling met aligners is vaak korter dan een behandeling met een traditionele beugel. De precieze behandelduur is afhankelijk van jouw gebit en wensen.

Hoe verloopt de behandeling met bitjes?

Jij wilt graag rechte tanden zonder blokjes? Dan zijn Spark clear aligners dé oplossing! Benieuwd hoe deze bitjes voor rechte tanden gaan zorgen? Lees dan verder! Hieronder vertellen wij hoe de behandeling verloopt. 

  1. Intake: Tijdens de intake, die ongeveer 15 minuten duurt, zal de orthodontist kijken wat de onzichtbare beugel kan doen voor jouw tanden en jou informeren over wat jij kunt verwachten van de behandeling. 
  2. Uitgebreid onderzoek: Voordat wij starten met de behandeling voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de huidige gebitssituatie in kaart te brengen. Wij maken röntgenfoto’s, gewone foto’s en een 3D-scan van jouw gebit.
  3. Opstellen behandelplan: Op basis van de foto’s, scan en wensen stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Met een simulatie verduidelijken wij het verloop en eindresultaat van de behandeling. Wij geven ook een inschatting van de kosten. 
  4. Plaatsing onzichtbare beugel: Om houvast aan de beugel te geven worden er zogeheten attachments op jouw tanden geplaatst. Vervolgens plaatsen wij het eerste bitje en vertellen wij hoe jij ermee om moet gaan. De weg naar rechte tanden zonder blokjes is ingezet!
  5. Dragen onzichtbare beugel: De bitjes moeten worden gedragen volgens de richtlijnen van het behandelplan. Als jij de adviezen goed opvolgt, zie jij binnen enkele weken al dat jouw tanden rechter staan. 

Wil je meer informatie? Lees dan ons blog: De onzichtbare beugel, hoe lang duurt de behandeling?

Ook rechte tanden zonder blokjes?

Wil jij meer informatie over hoe wij jouw perfecte glimlach kunnen realiseren zonder blokjes? Vul dan ons contactformulier in en wij laten zo snel mogelijk van ons horen om een eerste consult in te plannen! Dan kunnen wij een uitstekend inzicht in de behandeling geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Wat is de naam?

*

Wanneer ben je geboren?

DD slash MM slash JJJJ

Wat is je adres?

Hoe kunnen we je bereiken?