De voordelen van een onzichtbare beugel voor volwassenen

Een stralende glimlach met rechte tanden is iets wat veel volwassenen willen. Tegenwoordig zien we dat steeds meer volwassenen ervoor kiezen om dit te realiseren met behulp van een onzichtbare beugel. In deze blog lees je meer over de voordelen van deze orthodontische behandeling en waarom de doorzichtige beugel steeds populairder wordt onder volwassenen.

1. Comfortabel bitje

Traditionele metalen beugels staan misschien bekend om hun doeltreffendheid, maar ze worden vaak geassocieerd met ongemak. Een onzichtbare beugel is daarentegen zeer comfortabel. Dankzij het high tech materiaal wat gebruikt wordt passend voor jouw gebit past het bitje moeiteloos, wat zorgt voor minder irritatie aan je tandvlees en wangen. Het gladde oppervlak van het bitje vermindert bovendien ook de kans op schuren en wondjes, waardoor volwassenen hun dagelijkse bezigheden zonder enige hinder kunnen voortzetten.

2. De beugel valt niet op

Het uiterlijk van de beugel speelt vaak een grote rol bij volwassenen die overwegen een beugel te nemen. Traditionele metalen beugels zijn opvallend en trekken onmiddellijk de aandacht. Voor volwassenen die misschien niet willen dat hun orthodontistische behandeling de hoofdrol speelt in hun dagelijks leven, bieden onzichtbare beugels een veel subtielere optie. Ze zijn transparant en daardoor nagenoeg onzichtbaar voor anderen. Zo kun je met zelfvertrouwen glimlachen.

3. Flexibele behandeling dankzij losse beugels

Omdat onzichtbare beugels losse beugels zijn, zorgen ze voor een zeer flexibele behandeling. In tegenstelling tot permanente beugels kunnen losse beugels eenvoudig worden verwijderd, waardoor het schoonmaken van je gebit, poetsen en eten zonder enige belemmering mogelijk is. Daarbij zorgt de losse beugel ervoor dat volwassenen hem gemakkelijk uit kunnen nemen tijdens speciale gelegenheden, zoals een bruiloft of een zakelijke afspraak.

4. Korte behandelingsduur

Een ander voordeel van doorzichtige beugels is de kortere behandelingsduur in vergelijking met traditionele beugels. Hoewel de duur van de behandeling afhankelijk is van je gebit en het orthodontische probleem, leveren onzichtbare beugels vaak snellere resultaten op. Dit betekent dat volwassenen hun gewenste glimlach in een kortere tijd kunnen bereiken en minder tijd hoeven te besteden aan een orthodontische behandeling.

5. Effectieve resultaten

De onzichtbare beugel wordt voor volwassenen gebruikt voor verschillende orthodontistische problemen, waaronder correcties voor scheve tanden, een overbeet en een onderbeet. Met behulp van geavanceerde technologie en een op maat gemaakt behandelplan, kunnen doorzichtige beugels volwassenen helpen de glimlach te bereiken die ze altijd al hebben gewild.

6. Geen beperkingen met eten

Eten met traditionele metalen beugels kan een uitdaging zijn, omdat je bepaalde etenswaren moet vermijden om schade aan de beugel te voorkomen. Bij doorzichtbare beugels is dit niet het geval. Omdat de beugel een bitje is, kun je ze gemakkelijk uitnemen tijdens het eten, waardoor je gewoon kunt genieten van al jouw favoriete gerechten. Voor veel volwassenen is dit dan ook zeker een voordeel van een onzichtbare beugel.

Ook interesse in een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel biedt dus veel voordelen voor volwassenen en kan zeker een goede optie zijn. Of deze beugel ook geschikt is voor jouw orthodontische problemen, kunnen we het beste bepalen tijdens een intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Vul onderstaand formulier in en wij laten zo snel mogelijk van ons horen om een eerste consult in te plannen! Dan bespreken wij jouw wensen en kijken we naar wat de onzichtbare beugel voor jouw tanden kan betekenen.