Wat te verwachten tijdens je eerste orthodontie afspraak

Het plannen van je eerste afspraak bij de orthodontist kan spannend zijn. Of je nu zelf een beugel krijgt of je kind begeleidt, het is handig om te weten wat je kunt verwachten. In deze blog nemen we je stap voor stap mee, zodat je goed voorbereid bent.

Voorbereiding op je afspraak

Voor je eerste orthodontie afspraak hoef je je meestal niet voor te bereiden. Het kan daarentegen wel handig zijn om een lijst te maken van vragen die je mogelijk hebt over de behandeling. Daarnaast zou je eventuele tandheelkundige geschiedenis of eerder gemaakte röntgenfoto’s mee kunnen nemen. Dit helpt de orthodontist bij het opstellen van een behandelplan. Tenslotte is het fijn als je van tevoren alvast je verzekering controleert.

Ontvangst in onze praktijk

Bij aankomst in onze praktijk word je verwelkomd door ons geweldige balie-team. Dit team is jouw eerste aanspreekpunt voor al jouw vragen en staan altijd open voor een gezellig gesprek.

Intake met een orthodontist

Tijdens de eerste intake beoordeelt de orthodontist de stand, pasvorm en het uiterlijk van je gebit. We worden graag op de hoogte gebracht van je medische geschiedenis, inclusief eventuele tandheelkundige problemen die je hebt ervaren. Natuurlijk hebben we het ook over je verwachtingen met betrekking tot je gebit en de beugelbehandeling. Dit stelt ons in staat om een behandeling op maat voor te stellen, die voldoet aan jouw specifieke behoeften. Tijdens dit gesprek gaan we ook uitgebreid in op de verschillende orthodontische behandelingen en hoe deze kunnen bijdragen aan het bereiken van de perfecte glimlach.

In totaal zal deze afspraak ongeveer 20 minuten duren.

  • orthodontie afspraak
  • orthodontie-assistente-vacature

Vervolgafspraak

Om een volledig beeld te krijgen van de mogelijkheden, is een uitgebreider onderzoek nodig. Na de eerste intake kun je een vervolgafspraak inplannen voor dit onderzoek. Er zullen digitale röntgenfoto’s en foto’s van het gezicht en de mond worden gemaakt. Daarnaast voeren we ook een gebitsscan uit.

Op basis van de foto’s en jouw specifieke behoeften, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Vervolgens gaan we de afspraak daarna van start met de behandeling.

Wat zijn de kosten van een eerste intake?

Je eerste intake bij Ortho Hellevoetsluis is geheel vrijblijvend. Maar dit betekent wel dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor een eerste consult wordt € 26,75 berekend en soms wordt er een röntgenfoto gemaakt om de gebitsontwikkeling te beoordelen. Het vervaardigen van deze foto kost € 57,31. Na afloop van je eerste afspraak bij de orthodontist ontvang je een gedetailleerde kostenopgave, zodat jij volledig op de hoogte bent van wat de beugelbehandeling gaat kosten.

Eerste afspraak met een orthodontist plannen?

Heb je nog geen afspraak staan, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden van een beugelbehandeling? Plan een intake in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.