Wat kost een onzichtbare beugel voor volwassenen?

Wat zijn de kosten van een onzichtbare beugel voor volwassenen? Wat zit hierbij inbegrepen en wordt de behandeling vergoed?

Kosten van een onzichtbare beugel afhankelijk van het gebit

De kosten van een onzichtbare beugel voor volwassenen kunnen variëren, afhankelijk van het gebit van de patiënt. Ieder gebit is immers uniek en vereist daarom een op maat gemaakte behandeling. De ernst van de afwijkingen, de duur van de behandeling en het type onzichtbare beugel spelen allemaal een rol in de totale kosten. Bij sommige patiënten kan het voldoende zijn om een aantal maanden een lichtere variant te dragen, terwijl anderen wellicht meerdere jaren een uitgebreidere behandeling nodig hebben. Het is daarom belangrijk om een consult in te plannen met een orthodontist om een goede inschatting te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie.

Inbegrepen in de prijs van een onzichtbare beugel

Behandelplan

Bij het aanmeten van een onzichtbare beugel wordt eerst een behandelplan opgesteld. Om te weten welke behandeling nodig is en hoe lang deze zal duren, worden er verschillende digitale foto’s gemaakt en een gebitsscan uitgevoerd. Op basis hiervan wordt een plan gemaakt dat specifiek is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Elke 1 á 2 weken een nieuwe set aligners

Een onzichtbare beugel bestaat uit meerdere sets van aligners die om de paar weken vervangen moeten worden. Hoeveel sets er precies nodig zijn, is afhankelijk van de behandelduur. Over het algemeen worden de sets elke 1 á 2 weken vervangen, zodat jouw tanden geleidelijk aan naar de gewenste positie kunnen verschuiven.

Controles

Het is belangrijk om regelmatig op controle te komen bij de orthodontist tijdens het dragen van een onzichtbare beugel. Over het algemeen vinden deze controles iedere 6 tot 8 weken plaats. De orthodontist kan dan beoordelen of de behandeling volgens plan verloopt en eventueel bijsturen waar dit nodig is.

Onzichtbare beugels relatief betaalbaar

Onzichtbare beugels, zoals de Spark aligner, worden steeds populairder bij volwassenen die hun gebit willen corrigeren. Veel mensen denken dat onzichtbare beugels duurder zijn dan traditionele beugels, maar in werkelijkheid is dit niet altijd het geval. Dit is afhankelijk van de mate waarin jouw gebit correctie nodig heeft. Als het behandelproces kort is en er weinig afspraken nodig zijn, kunnen onzichtbare beugels relatief goedkoop zijn. Bovendien zijn er verschillende betalingsregelingen en financieringsmogelijkheden beschikbaar om de kosten over een langere periode te spreiden. Maar geen zorgen, lagere kosten voor een onzichtbare beugel betekenen niet dat er ingeleverd wordt op kwaliteit 🙂

Vergoed vanuit de aanvullende verzekering orthodontie

Als volwassene krijg jij vrijwel nooit een vergoeding vanuit de basisverzekering. Alleen in uitzonderlijke gevallen en bij medische indicaties. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandeling wel vanuit de aanvullende verzekering orthodontie. De hoogte van de vergoeding kan echter verschillen per verzekeraar en polis. Wij raden jou daarom aan om jouw polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om te zien in hoeverre jij recht hebt op vergoeding. Houd er ook rekening mee dat er vaak een maximumbedrag per jaar geldt voor orthodontiebehandelingen, dus controleer ook of jij nog voldoende budget hebt om de kosten van de onzichtbare beugel te dekken.

De kosten van de onzichtbare Spark aligners

In de regel kosten onzichtbare beugels tussen de 3000 en 4000 euro. Wij bieden een Spark Aligner behandeling aan. De onzichtbare beugel van Spark is hèt voordelige alternatief voor Invisalign en werkt minstens net zo goed. Zoals eerder vermeld, variëren de kosten afhankelijk van het persoonlijke behandelplan. Houd rekening met een behandelduur tussen de 14 en 36 maanden en een totaalbedrag tussen de 3000 en 4000 euro.

Meer weten over de onzichtbare beugel?

Meer informatie